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	#
	Question
	Answer

	1.
	What is the timeframe within which the private partner is obligated to acquire the necessary equipment for project implementation?
	Please refer to the clause of the Draft Contract „10.1.2. The Private Partner shall complete the Investment Obligations within [nine (9) months] from the Commencement Date (the "Investment Obligations Completion Period").“. 
Please also note that Draft Contract is not binding at this stage and subject to further changes. It will be further consulted with shortlisted candidates.

	2.
	How does the public partner reimburse the expenses incurred during project implementation using funds provided by the private partner, and what is the specified payment process?
	In principle, Private Partner is paid on monthly basis after start of operational phase, based on the volume of documents issued.  
For more details and conditions please refer to the clauses of the Draft Contract chapter “12. FINANCING AND PAYMENTS”. 
Please also note that Draft Contract is not binding at this stage and subject to further changes. It will be further consulted with shortlisted candidates.

	3.
	Following the execution of a contract between the public and private partners, what is the stipulated timeframe within which the private partner is required to commence fulfilling its contractual obligations?
	As defined in the Draft Contract clause 6.1.1, the Project Period shall be eleven (11) years. The Project Period shall begin on the Commencement Date and shall end on the Handback Date, which are further determined in the Draft Contract. Project Period shall be reduced accordingly, if extension of Transition Period is requested and exceeds estimated 4 months. 
Please also note that Draft Contract is not binding and this stage and subject to further changes. It will be further consulted with shortlisted candidates.

	4.
	The participation requirements specify four financial criteria that must be satisfied for eligibility in the application selection process. Could you please clarify whether a private partner needs to fulfil only one of the four criteria or if compliance with all four is mandatory for participation?
	The Candidate must demonstrate conformity with the financial criterion No 1.1 (Financial Soundness) and at least one of the financial criteria Nos. 1.2-1.4 listed below: 
- Financial Criterion No.1.2 Equity 
- Financial Criterion No.1.3 Free Cash Flow 
- Financial Criterion No.1.4 Evidence of Available Sources of Financing.

Please see the "ANNEX 5. QUALIFICATION CRITERIA", clause No. 1.

	5.
	We seek clarification on sub-clause 1.2, paragraph 1, specifically regarding the Financial criterion – “Share capital” outlined on page 38 of the “Request for Qualifications” document. We would appreciate clarification on the following points:
1. What does it mean by “The Candidate’s existing long-term Debt/Equity must not be more than 1.5”?
2. Does the requirement of “Equity capital of at least 10,000,000 US dollars” apply exclusively to a private partner in the form of a consortium or to any type of private partner?
	1. As stated in the ANNEX 5. QUALIFICATION CRITERIA, The Candidate’s existing long-term Debt / Equity ratio should not be more than 1.5. “Debt” shall mean the amount of money owed by a Candidate to its lenders along with the interest. "Equity" shall mean the difference between the value of all assets and the value of all liabilities as represented by share capital, retained earnings, reserves and other forms of the Candidate’s equity.
If the criterion is not met according to the “ANNEX 6. CONTENT OF QUALIFICATION BID”, clause “2.1.2. Evidence of Compliance with Financial Criterion No.1.2 ─ Equity or Financial Criterion No.1.3 ─ Free Cash Flow”, the Candidate will not be considered as qualified candidate,
2. As stipulated in the ANNEX 5. QUALIFICATION CRITERIA, this requirement applies to any type of the Private Partner (“The Candidate or if the Candidate is a Consortium, the Lead Member and all Consortium Members in aggregate.”).

	6.
	Should all the modules of IDMIS adopt OSIA standards? Specifically - citizen portal, enrolment solution, ABIS, Queue management solution and Reporting, API integration modules?
	Current version of Technical Requirements states „Req. 256. Integration platform that links the different modules of the identity management and document issuance solution and its interfaces shall comply with OSIA specifications to allow easy future evolution.”. Although this requirement is optional, it refers to all component and modules of IDMIS. 
Please also note that Technical Requirements document is not binding at this stage and subject to further changes. It will be further consulted with shortlisted candidates.



